ua en ru

Нардеп Стойко просить СБУ розслідувати заклики Добкіна до федералізації

Народний депутат України від партії "Батьківщина" Іван Стойко просить Службу безпеки України розслідувати заклики голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна до федералізації.

Народний депутат України від партії "Батьківщина" Іван Стойко просить Службу безпеки України розслідувати заклики голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна до федералізації, повідомляє прес-служба нардепа.

За його словами, такі заклики керівника Харківської ОДА до федералізації України в умовах політичної кризи в країні, це реальна загроза для суверенітету і територіальної цілісності держави.

Згідно ст. 109 Кримінального кодексу, "публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк".

Згідно з повідомленням, якщо це робить представник влади, покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

"Звертаюся... з проханням вивчити це питання, вжити негайних і рішучих заходів по недопущенню неконституційної зміни державного устрою", - йдеться в повідомленні.