ua en ru

Нардеп Шурма відповів на звинувачення в його адресу зі сторони Ігоря Гузя

Народний депутат України Ігор Шурма ("Опозиційний блок") на своїй сторінці у мережі Фейсбук відповів на звинувачення на його адресу з боку народного депутата Ігоря Гузя ("Народний Фонт"), який звинуватив Шурму у демонстративній неповазі до пам'яті жертв Голодомору.

"З подивом прочитав провокативний пост Ігор Гузь, який звинуватив мене у неповазі до жертв сталінського Голодомору 1932 - 1933 років. Як людина, вихована в дусі поваги до національних традицій, я не можу не схилити голову перед пам'яттю про мільйони співвітчизників, що загинули страшною смертю. Натомість Гузь вдався до маніпулятивних провокацій, знявши на камеру фрагмент зачитання заяви, а не момент вшанування пам'яті. Нагадую, що саме при вшануванні пам'яті Хвилиною мовчання прийнято вставати, що я й зробив. Це чудово видно на відео з сесійної зали. Кожен бажаючий може побачити, як Гузь під час зачитання заяви знімає на телефон сесійну залу ( центральна верхня частина, 3 ряд, 12год. 43хв. 20 сек.). Так само видно, як я встаю (12 год. 44 хв. 49 сек.) в момент, коли оголошується Хвилина мовчання (я перебуваю у останньому ряду зліва, в глибині залу - вибачте за нечіткість зображення). Вважаю, що провокація Гузя не робить честі народному депутату, який вдається до відвертого маніпулювання, навішування ярликів на політичних опонентів, розпалювання ворожнечі, і чекаю на публічні вибачення. Залишаю за собою право звернутися до суду, аби захистити свої честь та гідність", - написав нардеп.

З подивом прочитав провокативний пост Ігор Гузь, який звинуватив мене у неповазі до жертв сталінського Голодомору 1932 -...

Posted by Ігор Шурма on 1 грудня 2015 р.

Нагадаємо, що напередодні вшанування пам'яті жертв Голодомору народний депутат Ігор Гузь розповсюдив заяву про те, що народний депутат від "Опозиційного блоку" Ігор Шурма відмовився вшановувати пам'ять загиблих.