ua en ru

Нардеп розкрив ціну голосування за відставку Наливайченка

Нардеп розкрив ціну голосування за відставку Наливайченка Фото: Борислав Береза

Ціна голосування за відставку Наливайченка - вибори в Києві в один тур

Ціна голосування за відставку голови Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка - проведення місцевих виборів в Києві в один тур. Про це у коментарях журналістам повідомив народний депутат України Борислав Береза, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви побачите, як цинічно буде змінена ситуація, як будуть голосувати у Верховній Раді. Ще ніхто не розуміє технологію, зараз її прописують робочі групи, але мають бути вибори в Києві в один тур. Мабуть, хтось дуже сильно хоче залишитися мером Києва і не впевнений, що він виграє в два тури", - наголосив Береза.

Разом з тим, він відзначив, що кожна фракція, яка проголосує за відставку Наливайченка, отримає свої преференції, зокрема, посади та вибори в Києві в один тур, притому, що на решті території України місцеві вибори проходитимуть в два тури.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала проект постанови Президента України № 2110а "Про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України". За відставку Наливайченка проголосували 248 нардепів при 226 мінімально необхідних.