ua en ru

Нардеп просить Шокіна розібратися з доплатами чиновникам в МІУ і МінАП

У Міністерстві інфраструктури та Міністерстві аграрної промисловості створена неофіційна система додаткового матеріального стимулювання держслужбовців, причому суми щомісячних доплат досягають 50 тис. дол. Про це повідомляється в запиті народного депутата Юрія Бублика на ім'я генерального прокурора, міністра МВС та голови СБУ, опублікованому на його сторінці в соцмережі Facebook.

Як стверджує парламентарій, розміри доплат залежать від посади чиновника - по 50 тис. дол. отримують міністри, по 30 тис. - перші заступники або радники, по 25 тис. - радники, від 3 до 7 тис. - керівники департаментів та аналітики обох відомств. Крім того, доплати отримують керівники держпідприємств, які входять в сферу контролю міністерств.

У запиті, зокрема, згадуються міністри Андрій Пивоварський і Олексій Павленко, перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, перший заступник міністра Мінапк Ярослав Краснопольський, а також ряд інших чиновників і керівників держпідприємств.

У документі наголошується, що, схема виплат організована радником глави президентської адміністрації Михайлом Бейліним. "Відомо, що ця людина вже давно займається добором керівних кадрів для МІУ і МінАП, факт причетності Бейліна до розстановки керівників підтвердив в. о. директора ДП "Укрзалізничпостач" Євген Хорощак", - йдеться в запиті.

Юрій Бублик вимагає у керівників правоохоронних відомств повідомити про заходи, які були вжиті для розслідування озвучених фактів, а також дати оцінку законності "діяльності Михайла Марковича Бейліна з пошуку кандидатів на керівні посади в Мінапк і МІУ з подальшим матеріальним стимулюванням окремих працівників".

Нагадаємо, радника глави президентської адміністрації Михайла Бейліна називають "смотрящим" за Мінінфраструктури та Мінапк від Адмрнистрации Порошенко. ЗМІ також сообщаюь, що сім'я глави АП Бориса Ложкіна веде спільний бізнес з Бейлиным.