ua en ru

Нардеп Павловський назвав навмисним затягування розгляду справи проти мера Черкас

Сьогодні в черговий раз було перенесено засідання Шевченківського районного суду м. Києва у справі про невиконання мером Черкас Сергієм Одаричем рішень судів про повне відновлення на роботі людей, незаконно звільнених ним шість років тому з міської адміністрації. Про це повідомив народний депутат Андрій Павловський.

Він назвав такі дії судді Шевченківського суду Лариси Радуцької умисним затягуванням розгляду справи.

"Це явне затягування розгляду справи, адже це вже 19-е засідання по цій справі, яка зараз розглядається у Шевченківському суді. А справа досі знаходиться на стадії вивчення документів, представлених суду сторонами. Знову засідання перенесено на місяць, на кінець липня. Люди вже рік змушені постійно їздити з Черкас до Києва за свій рахунок для того, щоб відстоювати свої права. За час цього протистояння один чоловік вже помер", - зазначив нардеп.

При цьому він додав, що "права цих людей визнані судами всіх інстанцій протягом 2007-2010 рр.: відновити постраждалих на роботі. З місцевого бюджету відшкодовано близько 900 тис. грн. за вимушений прогул. Рішення суду першої інстанції м. Черкаси перевірено та підтверджено Апеляційним судом і Вищим спеціалізованим судом м. Києва".

Павловський також підкреслив, що хоча позивачів по справі шість, але постраждалих насправді набагато більше. "Сергій Одарич протизаконно звільняв людей, прибираючи чесних професіоналів, які перешкоджали втіленню корупційних схем, розкраданню місцевого бюджету. Замість цього він прилаштовував на ці місця своїх кишенькових чиновників, ламаючи долі людей, які відстоювали інтереси суспільства", - додав він.

Нагадаємо, за фактом звернення 6-ти громадян в прокуратуру і правоохоронні органи м. Черкаси з приводу порушення їх конституційного права, пов'язаного з незаконним звільненням і невиконанням у той час діючим мером Черкас С. Одаричем рішень судів про повне відновлення їх на роботі з відшкодуванням матеріального збитку було порушено кримінальну справу проти Одарича.

Справу було передано до місцевого суду м. Черкаси, але Одарич через черкаський апеляційний суд домігся перенесення розгляду справи в інший, мотивуючи це тим, що місцеві суди ставляться до нього упереджено. Справу було направлено до вищого спеціалізованого суду Києва, який направив його на розгляд у Шевченківський районний суд Києва.

Потерпілі вимагають, щоб Одарич, який порушив трудове законодавство, Конституцію України за свій рахунок відшкодував збитки, завдані місцевому бюджету.