ua en ru

Нардеп від "Удару" звернувся до Попова з вимогою пояснити, що будується на Парковій дорозі у Києві

Народний депутат України від партії "Удар" Артур Палатний надіслав депутатське звернення на ім'я голови КМДА Олександра Попова та прокурора м. Києва Миколи Безкишкого з вимогою пояснити, що за новий інфраструктурний об'єкт будується поряд із вертолітним майданчиком на Парковій дорозі, 3/5 у Печерському районі Києва. Про це повідомила прес-служба "Удару".

"Мені як народному депутату України стало відомо про початок будівництва нового об'єкту на ділянці схилу, яка є пам'яткою ландшафту та історії, що занесена до Реєстру нерухомих пам'яток України. Як відомо, у червні 2013 р., внаслідок неконтрольованої забудови об'єктами інженерної і транспортної інфраструктури, зокрема вертолітного майданчика, там стався зсув ґрунту. Відповідно, будівництво нових споруд на даній території може призвести до нових зсувів та руйнацій, що становитиме небезпеку для мешканців столиці", - йдеться у зверненні народного депутата.

Читайте також: У Києві відкрили вертолітний майданчик "Дніпро-1" (відео)

Палатний вважає, що, оскільки територія вздовж Паркової дороги відноситься до особливо цінних земель історико-культурного призначення, забудова Дніпровських схилів у Києві викликає великий суспільний резонанс.

"Переконаний, київська громада повинна знати, чи законне будівництво нових інфраструктурних об'єктів на Парковій дорозі, чи наявні необхідні для цього усі дозволи та документи, а також кияни повинні отримати від столичних чиновників чітку відповідь, що саме там будується і для яких потреб", - зазначив Палатний.