ua en ru

Народний депутат від КПУ наполягає на відновленні роботи реєстраційної служби у Немирові

Народний депутат України від КПУ Оксана Калетник закликала голову Вінницької обласної держадміністрації Івана Мовчана негайно вжити заходів, щоб відновити нормальну роботу реєстраційної служби в місті Немирові.

Про це йдеться в заяві нардепа.

За її словами, державний реєстратор Немирівського району Олег Чухно вже кілька місяців поспіль не з'являється на робочому місці, посилаючись на хворобу. Тому реєстрація майнових прав у Немирові фактично паралізована, але місцева влада і керівництво області роблять вигляд, що цієї проблеми не існує.

«На мою адресу надходять скарги від жителів Немирова, від нотаріусів, про те, що вони не можуть своєчасно і в повному обсязі проводити операції з реєстрації майнових прав, тому що державний реєстратор або загадково зникає, або хворіє, і ця епопея триває вже кілька місяців, - заявила Оксана Калетник. - При цьому невидимий для суспільства державний реєстратор Чухно напевно не забуває отримувати заробітну плату державного службовця вчасно і в повному обсязі, хоча по факту не виконує своїх обов'язків».

На її думку , причина такої поведінки державного реєстратора може бути пов'язана з тривалим корпоративним конфліктом на місцевому горілчаному заводі ( «Nemiroff»). «Якщо це дійсно так , поведінка чиновника повинна отримати належну оцінку з боку керівництва Державної реєстраційної служби. Адже ніхто не буде заперечувати, що державний службовець ні в якому разі не повинен ставати на бік тієї чи іншої сторони конфлікту, він зобов'язаний виконувати покладені на нього функції і працювати на потреби місцевої громади» , - заявила народний депутат.

Вона обурена й тим фактом , що місцева влада спокійно спостерігає за цим беззаконням і не робить нічого , щоб вирішити проблему. «Я закликаю губернатора Вінницької області пана Мовчана негайно вжити заходів і вирішити це питання та забезпечити законні права мешканців Немирова на проведення реєстраційних та майнових операцій. А голову райдержадміністрації Петра Михайленка - доповісти йому про те, що відбувається насправді, - зазначила Оксана Калетник.

При цьому нардеп сумнівається, що губернатор не в курсі ситуації, що склалася . «Хоча ні за що не повірю , що губернатору про цю проблему невідомо!», - зазначила вона.

«Бездіяльність влади автоматично означає, що вона стає на ту чи іншу сторону корпоративного конфлікту» , - підсумувала Калетник.

Як повідомляли ЗМІ, 10 липня Вищий господарський суд України поставив крапку у суперечці між колишнім менеджментом ДП « УГК« Nemiroff» і власником підприємства компанією Nemiroff Holdings Limited, і остаточно усунув сім'ю Глусь від управління українською дочірньою структурою холдингу.

Незважаючи на це, екс- менеджмент, за сприяння голови Немирівської РДА Михайленко та реєстратора Чухно, продовжує утримувати контроль над підприємством.

Крім того , 4 вересня 2013 прем'єр -міністр України Микола Азаров надіслав офіційне розпорядження з вимогою негайно виконати всі судові рішення , в тому числі рішення Вищого господарського суду, Вищого адміністративного суду України та відкриті виконавчі провадження про внесення до державного реєстру запису про зміну генерального директора ДП УГК Nemiroff . Проте державний реєстратор Чухно проігнорував цю вимогу.