ua en ru

Нардеп Кіссе закликав враховувати етнічні особливості Бессарабії в ході конституційної реформи

В суспільстві існує запит на реальні зміни в системі державного управління, в тому числі на рівні місцевого самоврядування. Такої думки дотримується народний депутат України, лідер всеукраїнської партії "Наш край" Антон Кіссе.

"Широко заявлена децентралізація не повинна стати звичайною зміною вивіски і черговим науковим експериментом", - зазначив політик.

На думку Кіссе, неможливо здійснити повноцінну конституційну реформу без урахування думки, настроїв і напрацювань представників громад, громадянського суспільства, усіх зацікавлених громадян. "Зокрема, на півдні Одеської області (Бессарабія - ред.), існує історична, національна, культурна специфіка, яку необхідно враховувати при прийнятті будь-яких рішень", - вважає Кіссе.

"До речі, це стосується не тільки півдня Одещини, де компактно проживають болгари, гагаузи, молдавани та представники інших національностей. Надходять запити культурно-національних товариств з Чернівців, Закарпаття, інших регіонів, де люди хочуть зберегти свою етнічну індивідуальність у складі нашої єдиної України", - зазначив нардеп.

Кіссе звернувся до Президента України Петра Порошенка з пропозицією включити у склад Конституційної комісії при Президенті керівника одного з культурно-національних товариств України Ашота Акопяна, який би представляв інтереси всіх національних меншин при обговоренні конституційних змін.