ua en ru

Нардеп Ільюк закликав Пивоварського не приймати "необдуманих рішень" по спецпорту "Октябрьск"

Нардеп Ільюк закликав Пивоварського не приймати "необдуманих рішень" по спецпорту "Октябрьск"

Народний депутат України Артем Ільюк (депутатська група "Партія "Відродження") закликав міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського "не приймати необдуманих рішень" в питанні зміни керівництва на державному підприємстві "Спецпорт "Октябрьск".

"Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський ще кілька тижнів тому заявив про своє бажання подати у відставку. Тим не менш, міністр - це політична посада, і не можна допустити ігнорування та перекладання своїх обов'язків, поки Верховна Рада не проголосує і не припинить обов'язки міністра", - заявив політик.

За його словами, "Фонд держмайна заявив про намір віддати на приватизацію спеціалізований морський порт "Октябрьск", а у результаті сумнівного конкурсу керівником цього підприємства може стати "варяг", далекий від розуміння Миколаєва та трудового колективу". У зв'язку з цим нардеп звернувся до міністра інфраструктури Андрія Пивоварского із закликом не приймати "необдуманих рішень".

"Я, як народний депутат України, обраний в місті Миколаєві, захищаю інтереси тільки людей, і в даному випадку трудового колективу порту "Октябрськ". Я не встаю на бік нинішнього керівника, ні того, хто нібито пройшов відбір конкурсної комісії. Але в зв'язку з тим, що трудовий колектив не підтримує таку зміну керівництва, і має підстави вважати, що результати конкурсної комісії не об'єктивні, то таке рішення може привести до серйозних негативних наслідків як для самого поки ще державного підприємства, так і для Миколаєва і для всієї України", - заявив політик.

Він звернувся до Андрія Пивоварского із закликом звернути увагу на ситуацію в спецпорту "Октябрськ".

"Почуйте людей, не приймайте необдуманих рішень і не підписуйте сумбурні призначення. Навіть, якщо ви маєте намір піти, на кону доля спеціалізованого порту, можна сказати, безпека країни, а також сотні людей, фахівців, які щоденною справжньою працею забезпечують прибутковість підприємства, податки для країни, а також цей порт може зіграти не останню роль у обороноздатності України в цей небезпечний період", - заявив Артем Ільюк.

Як повідомлялося раніше, Фонд державного майна України вніс до переліку об'єктів, які підлягають підготовці до продажу в 2016 році регіональними відділеннями фонду, 13 державних стивідорних компаній. У числі цих підприємств Миколаївський морський торговельний порт і спеціалізований морський порт "Октябрьск".

У свою чергу народний депутат Артем Ільюк, обраний до парламенту за округом у Миколаєві, 29 січня в стінах парламенту звернувся до уряду з вимогою "прибрати руки від цих миколаївських підприємств, і направити свої сили на модернізацію і підтримку даних об'єктів".