ua en ru

Нардеп Донець наполягає на завершенні добудови "Охматдиту" протягом року

Заступник керівника парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Донець з фракції "Народний фронт" вважає, що добудова лікарні "Охматдит" відбувається за схемами, що застосовуються у період президентства Віктора Януковича, і вимагає вирішення цього питання протягом року. Про це вона заявила на прес-брифінгу у Верховній Раді, передає прес-служба депутата.

"На жаль, з часів Януковича Ірина Коваль спочатку була керівником приватної компанії, яка займалася будівництвом лікарні, а потім стала керівником державної компанії, яка тепер є замовником, і вона тепер у вигляді державної особи керує будівництвом", - сказала Донець.

Вона висловила здивування, чому людину, яка очолювала будівництво при Януковичі, так і не звільнили.

"Можливо, міністр не знав, хто будує "Охматдит", у цієї компанії Януковича, а можливо, дуже велике лобі і український уряд не може з ним поборотися", - зазначила Донець.

Депутат також закликала до люстрації і до зміни підходу до будівництва. Вона вважає, що лікарню не можна добудовувати роками, потроху виділяючи гроші, потрібно знайти відразу всю суму.

"По-перше, нам потрібна люстрація. По-друге, ми повинні знайти абсолютно всі кошти, 100% коштів, і побудувати цю лікарню за 1 рік", - впевнена Донець.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 22 квітня 2015 року затвердив передачу лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит" із сфери управління Нацагенції з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 на баланс Міністерства охорони здоров'я.

Крім того, уряд 22 квітня затвердив передачу цілісного майнового комплексу держпідприємства "Укрмедпроектбуд" із сфери управління Нацагенції з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року і реалізації інфраструктурних проектів у сферу управління Міністерства охорони здоров'я.

Будівництво комплексу було призупинено у зв'язку з тим, що Нацагенція, у сфері управління якої перебувало ДП "Укрмедпроектбуд", яка здійснювала будівельні роботи, в даний час не функціонує.

На добудову лікувально-діагностичного комплексу у 2015 році у державному бюджеті передбачено 500 млн грн.

На початку серпня 2015 р. держпідприємство "Укрмедпроектбуд" оголосило тендер з відбору генерального підрядника для завершення будівництва нового корпусу НДСЛ "Охматдит".

Тендер на добудову нового корпусу лікарні повинен був розпочатися 15 вересня, але його перенесли на 13 жовтня.