ua en ru

Нардеп Деркач звинуватив СБУ і НАБУ в незаконному стеженні

Нардеп Деркач звинуватив СБУ і НАБУ в незаконному стеженні Фото: Андрій Деркач (derkach.com.ua)

Деркач заявив, що стеження посилилось після його спілкування з детективом НАБУ

Служба безпеки України (СБУ) з подачі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) посилила "незаконне стеження" за народним депутатом Андрієм Деркачем через справи про неправомірне втручання антикорупційного бюро вибори президента США. Про це сам нардеп написав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши звернення до Андрія Парубія.

Влітку минулого року подав заяву до Генпрокуратури про вчинення НАБУ кримінального правопорушення, пов'язаного з...

Опубліковано Андрій Деркач 10 травня 2018 р.

Як наголошується в документі, стеження посилилося після спілкування Деркача з детективом НАБУ.

"ГПУ розпочала досудове розслідування. Відразу після цього за мною, моїми помічниками і журналістами "Ера-Медіа" СБУ, з подачі НАБУ, встановила незаконне стеження. Я звертався до правоохоронних органів з вимогою вплинути на ситуацію. Але стеження навпаки посилилася", – зазначив Деркач.

У зверненні нардепа до Парубія зазначається, що за посиленням незаконного стеження можуть стояти директор Харківського територіального філії НАБУ Юрій Кравченко та начальник управління СБУ в Сумській області Владислав Косинський.

"Керівництво НАБУ, з допомогою повноважень і матеріально-технічних можливостей начальника управління СБУ в Сумській області Косинського В. та директора Харківського територіального управління НАБУ Кравченко Ю., зводить рахунки за мою політичну діяльність, у тому числі по освітленню інформації про незаконне втручання НАБУ у вибори президента Сполучених Штатів Америки Д. Трампа", – пише в документі нардеп.

Деркач вимагає від голови Верховної ради Андрія Парубія відреагувати на дії НАБУ і СБУ.

"Попереджаю, якщо дії НАБУ або СБУ будуть нести небезпеку для мого життя або життя моїх помічників та незалежних журналістів – я буду діяти відповідно статті 39 Кримінального кодексу (крайня необхідність)", – йдеться в документі.

Як відомо, у липні 2017 року ГПУ відкрила провадження і почала досудове розслідування за заявою Андрія Деркача про "незаконне втручання" НАБУ у вибори президента США.