ua en ru

Через наплив дітей-переселенців в Києві посилилася проблема фінансування шкіл, - КМДА

Через наплив дітей-переселенців в Києві посилилася проблема фінансування шкіл, - КМДА Переселенці

Через наплив дітей-переселенців в Києві посилилася проблема фінансування шкіл. Про це заявила директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Найбільший наплив у нас був, звичайно, кінець серпня і початок вересня. Зараз відбуваються міграційні процеси... Хоч на десять, хоч на двадцять, але кількість дітей збільшується. При цьому є діти, які йдуть і повертаються", - заявила вона.

За її словами, внаслідок напливу нових учнів збільшується проблема з фінансуванням установ, оскільки в бюджеті кошти закладаються на рік, що не передбачає додаткових витрат.

"Фінансування закладається на календарний рік. І коли ми отримали приплив дітей зі сходу і Криму, фінансування не збільшилася, воно було розраховане на кількість дітей, які були зафіксовані в закладах освіти міста Києва. І воно просто розподіляється між тими, хто додається", - заявила вона.

Нагадаємо, в Україні вищі навчальні заклади самостійно визначать перелік загальноосвітніх предметів, необхідних для вступу.