ua en ru

НАЗК заявляє про неможливість затвердження результатів повної перевірки е-декларацій

НАЗК заявляє про неможливість затвердження результатів повної перевірки е-декларацій Фото: Наталія Корчак (facebook.com/korchaknatalya)

Оформлення результатів перевірки не відповідає вимогам законодавства

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак пояснила, чому не затверджуються результати повної перевірки декларацій. Про це повідомили в прес-службі НАЗК.

"Хочу звернути увагу на те, чому не затверджуються результати здійснення повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - заявила Корчак.

За її словами, 22 лютого 2017 рішенням НАЗК було доручено члену Національного агентства - заступнику голови Руслану Радецькому - провести повну перевірку декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій державного або місцевого самоврядування, за 2015 рік, які обіймають відповідальне та особливо відповідальне становище: президента України, прем'єр-міністра України, першого віце-прем'єр-міністра України, віце -прем'єр-міністрів України, міністрів.

Перед членами НАЗК не були представлені результати перевірки декларацій. Крім того, в проекті рішення про результати перевірки відсутня інформація про використання даних ЗМІ та інтернету, які стосуються конкретного суб'єкта декларування.

Так, Радецький, нехтуючи вимогами Закону України "Про запобігання корупції", а також порядку, категорично відмовляється оформляти результати повної перевірки декларацій відповідно до вимог законодавства.

"Враховуючи суспільний резонанс і увагу громадськості до цього питання, в будь-який день тижня я готова винести його на розгляд членів НАЗК лише при одній умові - рішення про результати повинно бути оформлено згідно з вимогами чинного законодавства", - резюмувала Корчак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів прийняв рішення про зміну складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК.