ua en ru

НАЗК внесло припис в. о. голови "Укравтодору"

НАЗК внесло припис в. о. голови "Укравтодору" Фото: Славомир Новак (kmu.gov.ua)

Рішення прийнято на засіданні Національного агентства

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис про порушення вимог антикорупційного законодавства виконуючому обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомиру Новаку. Про це повідомляє пресс-служба НАЗК.

Повідомляється, що НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону виконуючому обов'язки голови "Укравтодору" Новаку. Рішення прийнято на засіданні Національного агентства.

За результатами проведеної перевірки в "Укравтодорі" встановлено порушення вимог ч. 1, ст. 56 закону України "Про запобігання корупції" при організації проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають заняття відповідального або особливо відповідального положення, та прийняття рішень про призначення осіб на відповідні посади з порушенням абзацу 1, 2 ч., ст. 58 закону.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконання посадовими особами "Укравтодору" вимог вищезазначених статей 56 і 58 закону і за її результатами вжити заходів у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, раніше НАЗК внесло припис виконуючому обов'язки голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану.