ua en ru

НАЗК внесло припис директору інституту Національної академії аграрних наук

НАЗК внесло припис директору інституту Національної академії аграрних наук Фото: НАЗК (з відкритих джерел)

Припис внесено стосовно директора ДП "Дослідне господарств "Пархомівське"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис директору інституту Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Повідомляється, що НАПК внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону директору інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України Сергію Корнієнко.

Внесено Припис щодо Олександра Ахтирченка, директора ДП "Дослідне господарств "Пархомовское" інституту овочівництва і баштанництва НААНУ".

Так, за результатами перевірки встановлено, що директор ДП, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги ч. 1 ст. 36 Закону України "Про запобігання корупції". Ахтирченко своєчасно не передав належні йому підприємства та корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів після призначення на посаду, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією.

Нагадаємо, раніше НАЗК вніс два приписи міністру освіти і науки України Лілії Гриневич щодо керівників навчальних закладів.