ua en ru

НАЗК вимагає конфіскувати у "Свободи" понад 2 млн гривень

НАЗК вимагає конфіскувати у "Свободи" понад 2 млн гривень Фото: НАЗК (з відкритих джерел)

ВО "Свобода" викрита в порушенні закону про політичні партії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) буде вимагати в суді конфіскацію внесків партії "ВО "Свобода" на суму в 2 млн 357 тисяч гривень. Про це повідомляє пресс-служба НАЗК.

Повідомляється, що 4 вересня у Дарницькому районному суді. Києва буде розглядатися адміністративне провадження про притягнення до адміністративної відповідальності головного бухгалтера "ВО "Свобода" щодо порушення порядку отримання внеску в підтримку політичної партії.

На попереднє судове засідання 28 липня представник партії не з'явився, тому засідання було перенесено на 4 вересня, чому затягується розгляд справи.

Департамент з попередження політичної корупції НАЗК за результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року виявив порушення законного порядку отримання внеску в підтримку політичної партії. Зокрема, були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, які здійснювали грошові внески, у звіті партії і в банківських виписках.

alt

Також НАЗК встановило, що бухгалтер партії отримав через партійну касу ще 26 100 гривень вкладів від фізичних осіб, що підтверджується прибутковими ордерами.

Нагадаємо, раніше НАЗК передало Національнійполіції матеріали про порушення у фінансовому звіті політичної партії "Батьківщина".