ua en ru

НАПК впорається з другою і третьою хвилею подання е-декларацій, - Петренко

НАПК впорається з другою і третьою хвилею подання е-декларацій, - Петренко Фото: Павло Петренко

Міністр сподівається, що допомога громадськості буде не потрібна

Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що у Національного агентства з питань запобігання корупції є всі можливості, щоб впоратися з другою і третьою хвилею подання е-декларацій. Про це повідомляє "112 Україна".

"У НАПК є всі можливості для того, щоб впоратися з другою і третьою хвилею декларування, повне бюджетне фінансування. У минулому році понад 600 млн грн було виділено на НАПК, при тому, що вони почали працювати не з початку року. В цьому році ця сума була виділена, плюс, з індексацією на зарплату. Приміщення, електронні бази, - все для того, щоб при бажанні працювати. Тому я розраховую, що цей орган буде виконувати свої обов'язки належним чином, і нам вже з вами не доведеться такою широкою громадськістю йому допомагати. Вона має це робити в штатному режимі", - сказав Петренко.

Нагадаємо, друга хвиля подачі е-декларацій триватиме до 1 квітня, декларації повинні подати особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також ті, хто прирівнюються до уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.