ua en ru

НАЗК саботує роботу Мін'юсту, - Петренко

НАЗК саботує роботу Мін'юсту, - Петренко Фото: міністр юстиції України Павло Петренко розповів про роботу з НАЗК

НАЗК відмовилося співпрацювати з Мін'юстом при підготовці порядку проведення перевірки чиновників

Єдиний державний орган, з яким не може знайти спільну мову Міністерством юстиції, це Національне агентство з питань запобігання корупції. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко у програмі "Інформаційний день" в ефірі "5 каналу".

"Хочу ще раз сказати офіційну позицію, це взагалі виглядає на межі такого вже саботажу. Напевно, (НАЗК - 5.ua) - це єдиний державний орган, який не може знайти спільну мову з Міністерством юстиції. Ми щодня реєструємо десятки нормативних актів і більш серйозних, і даємо правову оцінку рішенням уряду, і законопроектів, які потрапляють у парламент. Чомусь з цим державним органаом, який повинен займатися запобіганням корупції, склалася дуже дивна ситуація ", - заявив він.

НАЗК підготувало документ, який ставить під загрозу боротьбу з корупцією в Україні

За словами Петренка, НАЗК самостійно підготувало порядок проведення перевірки чиновників, відмовившись від співпраці з міністерством юстиції.

"Це той документ, який визначає "дорожню карту", як перевіряється чиновник, який подав декларацію. Вони чомусь почали розробляти напівтаємно в кінці минулого року, коли ми, в той час як Міністерство юстиції ... пропонували їм, що давайте ми включимося в цей процес для того, щоб швидко зробити якісний документ. Чомусь тоді НАЗК не пішло на зустріч. Розробив один варіант документа. Ми зробили свої зауваження", - додав міністр.

Павло Петренко також підкреслив, що документ, підготовлений НАЗК, не відповідає Конституції України і підриває весь процес боротьби з корупцією в Україні.

"Я не можу поставити підпис під таким нелегітимним документом, який взагалі поставить під загрозу всю роботу по боротьбі з корупцією. Ми це пояснили нашим колегам, сказали: включівть зауваження до тексту. Замість цього НАЗК за два дні провів псевдообговорення, той же текст з певними технічними поправками заслали в Міністерство юстиції. Ми були змушені знову його повернути ", - пояснив Петренко.

Нагадаємо, заступник голови НАЗК Руслан Радецький повідомив, що ситуація зі стартом перевірок е-декларацій зайшла в глухий кут.