ua en ru

НАПК просить Генпрокуратуру перевірити можливість зриву е-декларування

НАПК просить Генпрокуратуру перевірити можливість зриву е-декларування Фото: НАПК заявляє про спробу зриву е-декларування

Агентство вважає технічні неполадки під час реєстрації декларацій чиновників спробою зриву кампанії

Національне агентство з питань запобігання корупції просить Генеральну прокуратуру розслідувати технічні неполадки, що виникли при реєстрації е-декларацій, які могли призвести до зриву кампанії декларування. Про це НАПК повідомило на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляється, мова йде про технічні проблеми, які виникали 26 - 28 жовтня у роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, адміністратором якого є державне підприємство "Українські спеціальні системи".

зокрема, агентство просить правоохоронців перевірити причини збоїв і оцінити факти збоїв на наявність ознак кримінального злочину і спробу можливого зриву кампанії по декларуванню, а також розпочати досудове розслідування цих фактів.

Крім того, про відповідному зверненні НАПК поінформував президента України, Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Кабінет міністрів України і секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

НАЗК звернулося до Генпрокуратури щодо можливого зриву кампанії е-декларування Національне агентство з питань запобіган...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 31 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери здійснили Ddos-атаку на систему е-декларування.