ua en ru

НАЗК пропонує скасувати декларування антикорупційних громадських організацій

НАЗК пропонує скасувати декларування антикорупційних громадських організацій Фото: НАЗК (РБК-Україна)

НАЗК не підтримує норму, яка зобов’язує громадські об’єднання оприлюднювати річний фінансовий звіт

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні схвалило висновок до законопроекту, яким пропонується скасувати декларування антикорупційних громадських організацій. Повідомляє прес-служба НАЗК.

Так, було схвалено законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги".

Відповідним документом пропонується відмінити обов'язок подавати декларацію громадськими активістами, особами, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм чи проектів технічної або іншої допомоги у сфері запобігання, протидії корупції.

Разом з тим, НАЗК не підтримує зазначений законопроект у частині встановлення обов'язку громадських об'єднань у визначених законом випадках оприлюднювати річний фінансовий звіт про діяльність.

"НАЗК висловило зауваження до запропонованих положень про скасування обмеження щодо вартості подарунків, отриманих за межами України особами-нерезидентами, які входять до складу наглядової ради державного банку, державного, комунального підприємства тощо, а також непоширення на цю категорію осіб вимоги щодо передачі в управління належних їм корпоративних прав", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на засіданні 21 серпня вирішило провести повну перевірку електронних декларацій за 2015-2016 роки ще 16 держслужбовців.