ua en ru

НАЗК передало поліції матеріали по справі Ляшка

НАЗК передало поліції матеріали по справі Ляшка Фото: Олег Ляшко (РБК-Україна)

Нацагенство передало матеріали до Нацполіції

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) направило всі матеріали справи відносно народного депутата України Олега Ляшка у Головне слідче управління Національної поліції України. Про це передає прес-служба НАЗК.

Матеріали направлені у зв'язку з появою в Інтернеті витяги з кримінального провадження про внесення до ЄРДР заяви Ляшко за обвинуваченням посадових осіб НАЗК внесення в протокол про адміністративне правопорушення завідомо недостовірних відомостей.

Дане провадження було відкрито за зверненням народного депутата у зв'язку з складеним на нього НАЗК протоколом про вчинення адміністративного правопорушення.

Йдеться про порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності: за результатами перевірки були отримані докази входження Олега Ляшка у період з 1 січня 2006 року по 27 жовтня 2016 виконавчий орган ЗАТ "Редакція газети "Політика", що прямо заборонено пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України "Про запобігання корупції"

Ляшко спирається на записи в трудовій книжці про звільнення його в 2006 році з посади головного редактора газети "Свобода", хоча зазначений факт жодним чином не спростовує його входження у виконавчий орган ЗАТ "Редакція газети "Політика".

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва постановив закрити кримінальне провадження стосовно голови Радикальної партії Олега Ляшка.