ua en ru

НАЗК знайшло конфлікт інтересів в одному з підрозділів "Укренерго"

НАЗК знайшло конфлікт інтересів в одному з підрозділів "Укренерго" Фото: НАЗК

НАЗК наказав директору одного з підрозділів "Укренерго" усунути конфлікт інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) знайшло конфлікт інтересів у підрозділі ДП "НЕК "Укренерго" через родинних зв'язків. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК внесло припис посадовій особі "Укренерго" через сімейні стосунки його підлеглого", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, потенційний конфлікт інтересів через наявність сімейних стосунків виявлений в діях заступника начальника Держінспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Дніпровському регіоні - заступника начальника Держінспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Запорізькій області відокремленого підрозділу "Укренерго" Олександра Кукурузяка

Так, за результатами перевірки, чиновник, обіймаючи в період з 2006 по 2017 рік керівні посади в інспекції Держенергонагляду у Дніпровському регіоні, систематично погоджував документи на переведення і призначення своїх двох синів і невістки.

Таким чином, в діях Кукурузяка вбачається потенційний конфлікт інтересів, який може вплинути на об'єктивність та неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання ним своїх повноважень щодо своїх близьких.

Зазначається, що відповідне розпорядження щодо усунення порушень антикорупційного законодавства НАЗК внесло директорові відокремленого підрозділу "Державна інспекція з енергетичного нагляду України" "Укренерго" головного держінспектора України з енергетичного нагляду Олегу Шургай.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАПК перевірило 120 декларацій на предмет конфлікту інтересів.