ua en ru

НАЗК направило до суду протокол стосовно мера Черкас

НАЗК направило до суду протокол стосовно мера Черкас Фото: Анатолій Бондеренко (facebook.сомАнатолій Бондаренко)

У Бондаренка був присутній реальний конфлікт інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол стосовно Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка. Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

Згідно з протоколами, Бондаренко не повідомив НАЗК про наявність у нього реального конфлікту інтересів і вчинив дії при призначенні особи без проведення конкурсу на посаду директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, чим порушив вимоги частини першої статті 28 закону України "Про запобігання корупції".

Так, НАЗК встановило, що при підписанні розпорядження про призначення у Бондаренко був присутній приватний інтерес, обумовлений внеслужебными відносинами з кандидатом на посаду, що виникли у зв'язку з їх членством в обласній організації політичної партії.

Повідомляється, що зазначені дії містять ознаки адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією, відповідальність за які передбачена частинами першою і другою статті 1727 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, на початку січня НАЗК на своєму засіданні ухвалив рішення про направлення до суду 4 протоколи про адміністративні правопорушення, складених стосовно голови Госпродпотребслужбы Володимира Лапи, прокурора і головного лікаря обласної лікарні.