ua en ru

Напади на офіси Компартії відбуваються по всій Україні, - Симоненко

У різних регіонах України відбуваються напади і захоплення офісів Комуністичної партії України. Про це під час брифінгу заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

Симоненко зазначив, що в окремих випадках комуністам вдавалося протистояти цьому процесу.

"На Сході цей процес вдалося утримати, а тут (в центральній і західній частині країни - Ред.) це виходило набагато складніше. Це трапилося на Волині, в Рівне, Черкаській та Львівській обласних організаціях КПУ. Ці проблеми були і в Кіровограді, коли приходили і погрозами намагалися захопити будівлю обласного комітету партії. Тобто, по суті ці випадки відбувалися по всій Україні, коли з ультиматумами вимагали покинути приміщення", - повідомив він.

При цьому політик висловив обурення кричущим випадком недавнього нападу на мирних і беззбройних мітингувальників в Запоріжжі.

"Мирні громадяни Запоріжжя прийшли висловити свою точку зору, робили це без зброї і чесно говорили про те, що у них наболіло на душі. Але хто давав право приходити з бітами і бити громадян, забороняти їм думати і говорити. Навіть коли представники правоохоронних органів намагалися підігнати автозак з метою вивести і врятувати людей, вони взяли і підпалили його. При цьому постраждав народний депутат від нашої фракції: на очах у всіх його били битою. Ви розумієте, що для них немає ніяких гальм і моралі", - підкреслив він.

Лідер КПУ впевнений, що все це є результатом націонал-фашистського режиму в Україні і "країна стоїть перед колосальною проблемою".

"Представники влади ведуть країну до руйнування і втрати її територіальної цілісності. Якщо вони не сядуть за стіл переговорів, то вони не зможуть її утримати", - підсумував він.