ua en ru

Напади бойовиків в М'янмі: кількість жертв досягла майже 100 осіб

Напади бойовиків в М'янмі: кількість жертв досягла майже 100 осіб Фото: напади бойовиків в М'янмі (EnglishAlwaght twitter)

Евакуйовано близько 4 тис. жителів-немусульман

Кількість загиблих під час нападу ісламських бойовиків на поліцію і сутичок у М'янмі зросла до 98 осіб, більшість загиблих склали атакуючі сили безпеки. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевого уряду.

"Кількість загиблих від насильства, яке спалахнуло у п'ятницю 25 серпня в результаті скоординованих нападів бойовиків Рохінджа, сягнула 98 осіб, у тому числі близько 80 бойовиків і 12 службовців сил безпеки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в штаті Ракхайн були евакуйовані близько 4 тис. жителів-немусульман.

Зазначається, що в суботу тривали бойові дії за участю військових і сотні Рохінджа на північному заході Ракхайну, причому найбільш жорстокі сутички сталися поблизу головного міста Маунгдау.

Наголошується, що хоча хаос і відсутність доступу ускладнювали докладні оцінки, експерти заявили, що останні атаки були настільки поширені, що вони були більше схожі на рух чи повстання, а не на звичайну атаку повстанців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість загиблих під час нападу ісламських бойовиків в М'янмі зросла до 71 людини. Так, Армія порятунку Аракан Рохінджа (ARSA), раніше відома під назвою "Харака аль-Якін" або "Рух віри", взяла на себе відповідальність за напад.