ua en ru

Напад на синагогу в Умані: у Кабміні вважають, що в справі замішана третя сторона

Напад на синагогу в Умані: у Кабміні вважають, що в справі замішана третя сторона Фото: В'ячеслав Кириленко прокоментував напад на синагогу в Умані

Аваков заявив, що на місці нападу на синагогу в Умані вже працює слідча група

В Кабінеті міністрів України вважають, що в справі щодо нападу на синагогу в Умані (Черкаська область) замішана третя сторона. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно залучити інших правоохоронців - Службу безпеки України - тут так само, як і в польській історії, коли найняті провокатори, керовані третіми країнами, які намагаються посварити поляків і українців, так і тут, переконаний, є слід третьої сторони", - сказав він.

Кириленко також допустив, що інцидент може бути пов'язаний із запланованим на наступний тиждень візитом Володимира Гройсмана у Ізраїль.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, у свою чергу, вважає справою честі для українських правоохоронців знайти винних у нападі на синагогу в Умані.

"Я хочу сказати, що справа честі для правоохоронців знайти цих покидьків і покарати", - заявив він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що на місці події вже працює професійна слідча група.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков назвав напад на синагогу в Умані провокацією.