ua en ru

Напад на Найєма: ГПУ наближчими днями подасть запит до Азербайджану про екстрадицію четвертого підозрюваного

Напад на Найєма: ГПУ наближчими днями подасть запит до Азербайджану про екстрадицію четвертого підозрюваного Фото: Магомед-Амін Саїтов (facebook.com-MasiNayyem)

Процес екстрадиції, як правило, триває декілька місяців

Найближчими днями Генеральна прокуратура України ГПУ) подасть запит до Азербайджану про екстрадицію четвертого підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма - Магомеда Саїтова. Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі телеканалу 112.

"Ми опікуємося питанням екстрадиції Саїтова. Ми тісно контактуємо з нашими азербайджанськими колегами і нещодавно запевнили їх, що маємо намір вимагати видачі Саїтова", - сказав Єнін.

Він нагадав, що у зв’язку з цим ГПУ звернулася із запитом про затримання та взяття під варту Саїтова.

"Найближчими днями відповідний запит про екстрадицію буде направлений у відповідності до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників", - уточнив Єнін.

Він також додав, що процес екстрадиції, як правило, триває декілька місяців.

Нагадаємо, раніше Єнін повідомляв, що в Азербайджані оберуть запобіжний захід Магомеду-Аміну Саїтову, затриманому за побиття нардепа Мустафи Найєма в Києві.

Зазначимо, 30 квітня в центрі Києва в районі Бессарабської площі автомобіль Mercedes підрізав машину Найєма. На місці виник конфлікт та бійка, в результаті чого нардепу зламали щелепу. За підозрою в нападі затримали трьох чоловіків. Їм оголосили про підозру у хуліганстві, суд обрав щодо затриманих міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.