ua en ru

Податковий комітет Ради визнав незадовільною роботу Кабміну

Податковий комітет Ради визнав незадовільною роботу Кабміну Фото: Ніна Південця

За словами Южаніної, більша частина законопроектів Кабміну підготовлена на низькому рівні

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики визнав роботу Кабінету міністрів незадовільною. Про це з трибуни парламенту заявила глава комітету Ніна Южаніна, передає прес-служба БПП.

За словами Южаніної, в рамках звіту Кабміну про виконання програми уряду комітет двічі призначав розгляд звітів Мінфіну і ДФС щодо роботи з удосконалення податкової та митної політики у 2015 році.

"На жаль, обидва рази засідання комітету не відбулися. Спочатку в зв'язку з проханням міністра фінансів про перенесення засідання на інший час, а у другому випадку у зв'язку з участю міністра фінансів на засіданні уряду, незважаючи на наше безпосереднє звернення до прем'єр-міністра України щодо забезпечення присутності міністра фінансів на засіданні комітету. В результаті тільки заслухали голову Державної фіскальної служби щодо реалізації податкової та митної політики", - сказала Южаніна.

Вона також розповіла, що протягом 2015 року на розгляд комітету надійшло 397 законопроектів, в тому числі 44 урядових, з яких 3 відкликані Кабміном, а Радою прийнято 13 урядових законопроектів.

"Змушені зазначити, що велика кількість урядових законопроектів підготовлено на вкрай низькому професійному рівні", - зазначила Южаніна.

У підсумку вона заявила, що комітет оцінює роботу уряду в частині проведення реформ як незадовільну.

Нагадаємо, Луценко вніс у Раду постанову про прийняття резолюції недовіри Кабміну.