ua en ru

Податкова міліція більше року перебуває поза законом, - Данилюк

Податкова міліція більше року перебуває поза законом, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (РБК-Україна)

Податкова міліція продовжує незаконно отримувати фінансування

Податкова міліція вже більше року перебуває поза законом, однак продовжує фінансуватися за рахунок державних коштів. Про це сьогодні під час першої зустрічі "Будуємо вільну економіку: чи є в ній місце силовим органам?" в рамках проекту Policy Talks заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, Податкова міліція все ще продовжує фінансуватися не дивлячись на те, що вона більше року знаходиться поза правових норм закону.

"Економіка стала заручником правоохоронної системи... Податкова міліція, цей орган знаходиться більше, ніж рік поза законом, хоча досі на нього виділяються кошти... В цьому році буде виділено 1 млрд грн", - заявив він.

Також він додав, що зокрема, ця структура зумовлює перешкоди для запуску Служби фінансових розслідувань.

"В минулому році ми витратили 36 млрд гривень на забезпечення діяльності правоохоронних органів", - зазначив міністр.

При цьому міністр підкреслив, що зараз є всі необхідні передумови для створення нового правоохоронного органу в Україні.

"Є вимога суспільства, є вимога бізнесу, який повинен розвиватись і платити податки... Також повинна бути політична воля, і професійна команда, яка цим займається (створенням і функціонуванням Служби фінансових розслідувань, - ред.)", - зазначив глава Мінфіну.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, почався перший етап комплексного реформування Державної фіскальної служби (ГФС).