ua en ru

Податок на вилов риби можуть підняти в 2,5 рази

Податок на вилов риби можуть підняти в 2,5 рази Фото: збір за вилов риби можуть підняти більш ніж в 2,5 рази

У Держрибагентстві розглядають і більш значне підвищення

Державне агентство рибного господарства України пропонує підняти щоквартальний збір за фактичний вилов водних біоресурсів для спеціальних користувачі водних біоресурсів (підприємств промислового лову) мінімум в 2,5 рази. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Голова Держрибагентства Ярема Кузнєцов розповів, що останній раз плата за вилов водних біоресурсів піднімалася в 2011 році.

"Існуючі тарифи є мізерними і не відповідають поточній економічній ситуації. Про це говорять рибалки-любителі рибалки-промисловики. Відповідно до рівня інфляції, пропонуємо підняти тарифи мінімум в 2,5 рази. Однак не виключаємо можливість більшого збільшення, зараз проводимо консультації з експертами", - сказав Кузнєцов.

Згідно з пропонованими змінами, збір за вилов 1 тонни хамси чорноморської зросте з 46 гривень 92 копійок до 118 гривень 24 копійок, ляща - з 223 гривень 98 копійок до 564 гривень 43 копійок, судака - з 323 гривень 02 копійок до 814 гривень 01 коп.

Нагадаємо, раніше скоротили терміни видачі дозвільних документів на промисловий вилов водних біоресурсів (риби) з 30 до 5 робочих днів.