ua en ru

Нагірний Карабах знову звинуватив Азербайджан у порушенні перемир'я

Нагірний Карабах знову звинуватив Азербайджан у порушенні перемир'я Фото: конфлікт на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі

Зокрема йдеться про застосування стрілецької зброї

У ніч на понеділок, 2 травня, азербайджанська сторона порушувала домовленість про припинення вогню на лінії зіткнення із застосуванням стрілецької зброї. Про це "Інтерфаксу" заявив представник прес-служби "міноборони" невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР).

"Передові підрозділи армії оборони НКР проявили стриманість і вдавалися до дій у відповідь лише в разі крайньої необхідності", - уточнили представники НКР.


При цьому там підкреслили, що в попередні дні азербайджанська сторона, крім стрілецької зброї, застосовувала важку артилерію, реактивні системи залпового вогню, міномети і гранатомети.

Загострення в зоні нагірно-карабахського конфлікту відбулося в ніч на 2 квітня. Через кілька днів - 5 квітня - протиборчі сторони оголосили про досягнення перемир'я, проте продовжують регулярно звинувачувати один одного у порушенні режиму тиші.

Нагадаємо, 24 квітня сторони конфлікту в Нагірному Карабасі повідомили про відновлення бойових дій із застосуванням важкої артилерії і танків.