ua en ru

У "Нафтогазі" заявили, що не збираються скасовувати позови до "Газпрому"

У "Нафтогазі" заявили, що не збираються скасовувати позови до "Газпрому" Фото: комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко (uacrisis.org)

Юрій Вітренко відповів на заяву представника МЗС РФ про умови збереження транзиту російського газу через Україну

Україна не має наміру знімати претензії і скасовувати абсолютно обґрунтовані позови проти "Газпрому". Про це написав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в Facebook.

"Наш позов у Стокгольмському арбітражі щодо контракту на купівлю-продаж газу був визнаний обгрунтованим, і наші вимоги були задоволені. Хоча нам теж розповідали, що у нас немає шансів і ми програємо. Наш позов з транзиту не менш обґрунтований... скасовувати ми наші позови не будемо", - повідомив Вітренко у відповідь на заяву представника МЗС РФ про умови збереження транзиту російського газу через Україну.

Голова "Нафтогазу" також зазначив, що не довіряє заявам російської сторони щодо "Північного потоку".

"Минулого разу нас теж запевняли, що запуск "Північного потоку-1" не призведе до зменшення транзиту через Україну. Обдурили", - написав Вітренко.

Він додав, що виграні суди дають змогу Україні вимагати набагато вищої плати за транзит для покриття збільшених витрат через необхідність амортизації газотранспортної системи.

В російському Мзс заявили, що "збереження транзиту газу через Україну було б можливим лише у разі надання ...

Опубліковано Yuriy Vitrenko 2 серпня 2017 р.

Нагадаємо, у Росії заявили, що збереження транзиту газу через Україну можливе лише в разі конкурентоспроможних тарифів на транзит і зняття всіх претензій і скасування позовів до "Газпрому".