ua en ru

"Нафтогаз" розглядає можливість ліквідації правління компанії

"Нафтогаз" розглядає можливість ліквідації правління компанії Фото: "Нафтогаз" розглядає ліквідацію правління компанії (РБК-Україна)

"Нафтогаз" розглядає можливість внесення відповідних змін у Статут компанії

НАК "Нафтогаз України" розглядає можливість ліквідації правління компанії, зосередивши всі повноваження в руках голови. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

"Хочуть знести правління та всі повноваження передати CEO (голові правління)", - сказало джерело.

Також уточнюється, що розглядається можливість зробити Спостережну раду НАК консультаційним органом.

Розгляд цього питання заплановано на черговому засіданні Спостережної ради "Нафтогазу", яке, за інформацією РБК-Україна, що має відбутися завтра, 21 лютого.

Втім, джерела РБК-Україна в "Нафтогазі" пояснюють, що реорганізація правління компанії передбачена стратегією розвитку. Цей документ поки знаходиться на розгляді Кабміну і ще не затверджений. Співрозмовник РБК-Україна повідомив також, що у найближчий перспективі реорганізовувати правління компанія не планувала.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, Кабінет міністрів України в ході засідання 14 лютого 2018 року схвалив механізм реорганізації НАК "Нафтогаз України". Постанова КМУ передбачає чіткий механізм і терміни передачі майна "Уктрансгазу" новому незалежному оператору газової України - ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Раніше Кабінет міністрів України на переговорах з експертами Міжнародного валютного фонду запропонував дві нові моделі спецзобов'язань НАК "Нафтогаз України" для розрахунку цін на газ. Було запропоновано дві моделі, згідно з якими спецзобов'язання як і раніше будуть поширюватися на постачання газу населенню, теплокомуненерго та релігійним організаціям, а їх дію буде продовжено до 1 квітня 2021 року.