ua en ru

"Нафтогаз" підписав меморандум з американською компанією з видобутку нафти і газу

"Нафтогаз" підписав меморандум з американською компанією з видобутку нафти і газу Фото: Нафтогаз України

Сторони погодилися співпрацювати у сфері інвестування в розвідку і розробку нафти і газу в Україні

НАК "Нафтогаз України" підписав дворічний меморандум про взаєморозуміння з американською компанією з видобутку нафти і газу Frontera Resources Corporation, що займається видобутком нафти і газу. Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

В рамках першого американсько-українського бізнес-форуму в місті Вашингтон (США, округ Колумбія) 13 липня голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв підписав з представниками американської компанії Frontera Resources Corporation меморандум про взаєморозуміння.

Згідно з документом, сторони погодилися співпрацювати у сфері інвестування в розвідку і розробку нафти і газу України, а також з реалізації проекту імпорту LNG з потужностей американської компанії у Грузії. Підтверджені запаси природного газу компанії в Грузії складають близько 300 млрд куб. м.

Меморандум набирає чинності з дати його підписання і діє протягом двох років.

Frontera Resources Corporation - міжнародна компанія, що займається розвідкою і видобутком газу і нафти, була заснована в 1996 році. Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив з видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які належать до Чорноморського басейну.

Нагадаємо, напередодні міжнародні компанії розробили план реформ "Нафтогазу".