ua en ru

"Нафтогаз" має намір взяти новий кредит у ЄБРР на закупівлю європейського газу

"Нафтогаз" має намір взяти новий кредит у ЄБРР на закупівлю європейського газу Фото: Вітренко повідомив про переговори щодо наступного кредиту ЄБРР

Також мова йде про збільшення кредитної лінії ЄБРР

НАК "Нафтогаз України" веде переговори про надання наступної кредитної лінії від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на закупівлю газу на європейському напрямку. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми використовували кредит ЄБРР, який був наданий нам в кінці минулого року", - сказав він.


Вітренко нагадав, що наданий кредит ЄБРР вже був успішно погашено у травні цього року.

"Він (кредит) довів успішність всіх процедур закупівлі та реалізації газу", - зазначив комерційний директор.

При цьому, як повідомив Вітренко, "Нафтогаз" в даний час працює над наданням такого кредиту від ЄБРР на закупівлю газу по західному напрямку.

"Ми працюємо з ЄБРР про надання такого кредиту Для закупівлі газу на зимовий період", - сказав він.

За його словами, мова, зокрема, йде про збільшення кредитної лінії.

Разом з тим Вітренко повідомив, що в тендері на постачальника газу буде приймати участь значно більша кількість учасників.

"Точна кількість поки узгоджується з ЄБРР... За оперативними даними, кількість буде в півтора рази більшим", - сказав він.

Також Вітренко уточнив, що дата проведення тендеру уточнюється з представниками ЄБРР, але на думку Вітренко, він може пройти протягом найближчих тижнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" не підписав додаткову угоду з "Нафтогазом" про закупівлю газу в III кварталі.