ua en ru

"Нафтогаз" ліквідував раду "Укргазвидобування"

"Нафтогаз" ліквідував раду "Укргазвидобування" Фото: "Нафтогаз" ліквідував раду "Укргазвидобування"

Раніше таке ж рішення було прийнято за "Укртранснафті"

Зборами акціонерів ПАТ "Укргазвидобування" 22 червня ухвалено рішення про ліквідацію наглядової ради компанії. Про це повідомляється в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Згідно з повідомленням, посаду голови наглядової ради обіймав Юрій Вітренко, який також є директором з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України". До складу наглядової ради також входили Сергій Коновалець (заступник голови правління "Нафтогазу"), Роман Чумак, Роман Биляга і Ярослав Теклюк.

Раніше, 13 червня у Міністерстві юстиції була зареєстрована нова редакція статуту ПАТ "Укртранснафта", згідно якої у компанії також були скасовані спостережна рада і ревізійна комісія.

Акціонером "Укргазвидобування" є НАК "Нафтогаз України". Основними напрямками діяльності компанії є видобуток природного газу, газоконденсату і нафти.


Компанія є найбільшим видобувачем природного газу в Україні, забезпечуючи понад 70% усього видобутку. До складу компанії входить Шебелинський газопереробний завод, ряд підприємств по виробництву ЗВГ і мережа з 18 АЗС у Харківській обл.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що зловживання в "Укргазвидобуванні" досягають 40 млрд гривень.