ua en ru

Наїзд авто в ФРН: підозрюваний залишив горючі речовини біля офісу партії Меркель

Наїзд авто в ФРН: підозрюваний залишив горючі речовини біля офісу партії Меркель Фото: поліція Німеччини (bundespolizei.de)

В авто поліція знайшла 3 каністри з бензином

Підозрюваний у скоєнні наїзду на штаб-квартиру Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Німеччині залишив пальне біля офісу партії канцлера Ангели Меркель напередодні інциденту. Про це повідомляє DW.

"У Берліні чоловік, який в'їхав в штаб квартиру СДПН, також залишив горючі речовини біля офісу партії Християнсько-демократичний союз (ХДС)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в штаб-квартиру СДПН він в'їхав на легковому автомобілі ввечері, 24 грудня 2017 року. Машина загорілася, але вогонь згас завдяки системі пожежогасіння. Водій отримав травми і був госпіталізований, але більше ніхто не постраждав, оскільки офіс був порожній.

Відзначається, що в авто поліція знайшла 3 каністри з бензином, а також пляшки з рідиною для розпалювання.

Крім того, водій заявив, що перед цим залишив сумку з горючими речовинами біля офісу партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), лідером якої є Ангела Меркель.

Близько 22:50 охоронець офісу ХДС повідомив поліції, що помітив чоловіка, який залишив біля будівлі сумку. Правоохоронці виявили в сумці газові балони і засіб для розпалювання.

Так, поки мотиви чоловіки невідомі. Ймовірно, вони могли бути "особистими політичними", вважають в поліції. Сам водій повідомив, що хотів покінчити життя самогубством. Правоохоронці також розслідують умисний підпал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Федеративної республіки Німеччина Берліні автомобіль в'їхав в будівлю штаб-квартири Соціал-демократичної партії Німеччини.