ua en ru

НАЕР: Втрати води підприємствами ЖКГ у 2009 р. знизилися на 1,5%.

За даними наданими до Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів облдержадміністраціями України, втрати питної води підприємствами ЖКГ у 2009 р. склали 30,79% від загального обсягу води, яка подається водогінними мережами, що на 1,5% нижче, ніж у 2008 р., повідомляє прес-служба відомства.

«Лідерами» по втратах води стали підприємства Луганської, Житомирської, Донецької, Одеської обл., а також АРК.
Найгірша ситуація спостерігається на житлово-комунальному господарстві м.Путивля Чернівецької обл., яке втратило 85,6% води, водопостачальному підприємстві м.Косів Івано-Франківської обл. (77,9%) та КП "Апостолівське ЖЕП" Дніпропетровської обл. (76,8%).

Крім того, у порівнянні з 2008 р. у деяких областях ситуація значно погіршилася. Зокрема, спостерігається зростання втрат у Кіровоградській (6,86%), Вінницькій (6,04%) та Черкаській (5,22%) обл.
Найменші показники фактичних втрат води відмічаються в Київській, Полтавській та Рівненській обл., де втрати води на підприємствах ЖКГ значно нижчі за нормативні. Наприклад, КП "Березневодоканал" у Рівненській обл. втратило лише 4% води, що подається споживачам.