ua en ru

НАЕК "Енергоатом" виконав план виготовлення електроенергії на 102,2 %

НАЕК "Енергоатом" на сьогодні виробив 69,1 млрд КВт. год. електроенергії, що становить 102,2 % від плану на цей період.

НАЕК "Енергоатом" на сьогодні виробив 69,1 млрд КВт. год. електроенергії, що становить 102,2 % від плану на цей період. Про це заявив президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашківський сьогодні під час розширеного засідання Кабінету міністрів України з главами ОДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"План виробництва електричної енергії на цей час виконано на 102,2%, виробивши на сьогодні 69,1 млрд КВт. год. Могли б значно більше, якби в нас не було диспетчерських обмежень, що діяли протягом 8 місяців поточного року. Зараз ми завантажені повністю до тих блоків, які знаходяться в експлуатації", - сказав Недашківський.

У свою чергу, як повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, за останні півроку обсяг виготовлення електроенергії компанією "Енергоатом" виріс на 17%.

"Ми суттєво підняли обсяг виготовлення електроенергії компанією "Енергоатом". Ми включили все, що можна включити. На 17% ми збільшили виготовлення електричної енергії компанією "Енергоатом". Друге, що нам вдалося зробити, - це підняти на 30% обсяг вироблення електричної енергії так званою альтернативно електроенергетикою. І це два серйозні кроки по забезпеченню енергетичної незалежності",- сказав Яценюк.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ввів ряд тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.