ua en ru

Розпочинається телепроект "365 днів з Великим Митрополитом. Роздуми на щодень"

Щодня впродовж року буде виходити нова серія про Митрополита Шептицького. Телепроект "365 днів з Великим Митрополитом. Роздуми на щодень" має стати одним з найбільш тривалих телепродуктів. Ініціатором стало "Живе.ТБ", а автором - Блаженніший Любомир Гузар. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На думку Блаженнішого Любомира, такий проект спонукатиме людей до читання творів митрополита Андрея, які є великим скарбом християнської мудрості.

Зазначимо, що таку саму назву - "365 днів з Великим Митрополитом. Роздуми на щодень" - має книга, яка вийшла друком у переддень Нового року у Львові. Ця книга - це так званий "календар для роздумів", що зібрав цитати з текстів, які писав митрополит Андрей про важливі події в житті Церкви та України.

На сьогодні відомі 212 послань митрополита, які він написав у період з 1899 по 1944 роки.

2014 і 2015 роки є ювілейними для митрополита Андрея. Цього року 1 листопада виповниться 70 років від дня його смерті, 29 липня 2015 - 150 років від дня народження графа, Митрополита Шептицького, який понад сорок років очолював Українську Греко-Католицьку Церкву.