ua en ru

Начальник управління ДПІ затриманий на хабарі, - прокуратура

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно з працівниками Служби безпеки України задокументували факт отримання неправомірної вигоди начальником оперативного управління Державної податкової інспекції однієї із областей України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Зазначену особу затримали на місці вчинення злочину, під час обшуку автомобіля затриманого вилучено грошові кошти в сумі 8 тис. дол. США, отримані в якості неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків підприємством агропромислового комплексу", - йдеться в повідомленні.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави у розмірі 188 тис. грн, який в даний час не оплачений.

Як зазначається, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ГФС Володимира Хоменка та заступника голови ГФС Анатолія Макаренка.