ua en ru

Начальника райвідділу поліції затримано на хабарі в Дніпропетровській області

Начальника райвідділу поліції затримано на хабарі в Дніпропетровській області Фото: силовики вилучили гроші

Підполковник поліції вимагав його у жінки-підприємця

У Дніпропетровській області начальник територіального відділення поліції підполковник поліції вимагав у жінки-підприємця 1,5 тисячі доларів США за повернення належного їй майна. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що матеріальні цінності ще торік було вилучено в рамках кримінального провадження у шахраїв, які обікрали підприємство потерпілої.

"Підполковник поліції вирішив отримати неправомірну вигоду за повернення жінці того, що належало їй по праву. Правоохоронець запросив жінку до кафе, де і планував отримати гроші. Підприємниця звернулася по допомогу до Управління внутрішньої безпеки Нацполіції в області. Співробітники підрозділу спільно з СБУ та прокуратурою затримали поліцейського в момент отримання неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади строком до 3-х років.

Нагадаємо, нещодавно у Донецькій області прикордонник "попався" на хабарі в 50 тисяч гривень.