ua en ru

Гілад Шаліт вже знаходиться на території ізраїльскої військової бази поблизу кордону з Єгиптом

Ізраїльский капрал, якого викрала терористична організація "Хамас", Гілад Шаліт вже знаходиться на території ізраїльскої військової бази поблизу кордону з Єгиптом, повідомляє канал Al-Arabiya.
Як передає радіо "Свобода", в 2 години ночі по ізраїльському часу палестинських ув'язнених почали вивозити з в'язниць, і в 6 ранку вони були доставлені на КПП, де пройде процедура їх передачі представникам влади Палестинської Автономії і Єгипту.
У 7 ранку "Хамас" повідомив, що Гілад Шаліт вже переправлений на територію Єгипту через один із тунелів. Його родина прибула на військову базу Тель-Ноф, на яку Шаліта повинні перевезти з Єгипту.
Жителі Східного Єрусалиму і ряду інших населених пунктів вже зібралися на вулицях з прапорами "Хамас", щоб відзначити звільнення ув'язнених.
Сьогодні Ізраїль випускає на волю 477 злочинців: 450 чоловіків і жінок, 287 з них були засуджені до довічних ув'язнень за вбивства, з них 20 - до кількох довічних термінів.
В даний момент ці 477 людей вже передані до рук представників Червоного Хреста.
Прихильники "Хамас" зібралися біля Рамалли на мітинг, на якому звучать заклики продовжувати викрадення солдатів і терористичні атаки.
О 9 годині ранку по ізраїльському часу лідер "Хамас" в Газі Махмуд аз-Захар офіційно заявив, що Гілад Шаліт більше не перебуває у них в полоні, де він провів більше п'яти років.