ua en ru

З початку доби в зоні АТО загинув один український військовий, ще 6 поранено, - штаб

З початку доби в зоні АТО загинув один український військовий, ще 6 поранено, - штаб Фото: війна на Донбасі ("Інформаційний спротив")

Всього з початку доби було зафіксовано 18 обстрілу

З початку доби 9 червня 2016 року в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, ще шість отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Так, на Приморському напрямку бойовики найбільш активно застосовували зброю проти українських воїнів у районі Широкіно і Мар'їнки. Зокрема, у Широкіно сепаратисти били з 120-мм мінометів і двічі відкривали вогонь у бік позицій ВСУ зі стрілецької зброї. А зміцнення ЗС України на підступах до Мар'їнки обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку бойовики були найбільш активні. Бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО в передмісті Авдіївки з 120 і 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів. Також з мінометів калібру 82 мм бойовики били по українським військовослужбовцям біля Зайцево і Верхнеторецком. Там же, а також неподалік Майорска та Луганського, бандити здійснювали обстріл з гранатометів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики двічі обстрілювали позиції ВСУ з 120-мм мінометів неподалік Трьохізбенки. Після обіду з таких же артилерійських систем противник обстріляв українських військовослужбовців, які тримають оборону у Катеринівки. Неподалік Нижнетеплого бандити застосовували вогнепальну зброю. А в районі Попасній відкривали вогонь з станкового протитанкового гранатомета.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 8 червня 2017 року Ситуація у районі проведення АТО залиш...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 8 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бойовики обстріляли житлові квартали Мар'їнки, в результаті чого поранена жінка.