ua en ru

З початку доби на Донбасі зафіксовані 16 обстрілів українських військових, - штаб АТО

З початку доби на Донбасі зафіксовані 16 обстрілів українських військових, - штаб АТО Фото: бойовики

Бойовики двічі застосували важке артилерійське озброєння

З початку доби підрозділи російсько-окупаційних бандформувань 16 разів застосовували зброю проти підрозділів Збройних Сил України у зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє штаб АТО Facebook.

"З початку доби бойовики 16 разів застосовували зброю проти ЗСУ. Зокрема, двічі використовували заборонене мінськими угодами важке артилерійське озброєння. Серед українських військовослужбовців втрат не було", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, на Приморському напрямку в пів на третю ночі бойовики 30 хвилин обстрілювали оборонні укріплення військових під Красногорівкою з важких артилерійських систем калібру 122 і 152 мм. Більше півтора десятка смертоносних боєприпасів розірвалися поблизу українських позицій.

Крім того, бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Гнутово, Водяного і Мар'їнки. Українські опорні пункти у Широкіно противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Красногорівки і Мар'їнки вдень вели вогонь ворожі снайпери і кулеметники.

На Донецькому напрямку на світанку проросійські бандформування здійснили обстріл укріплень ВСУ в передмісті Авдіївки з мінометів різних калібрів, в тому числі і заборонених, гранатометів і стрілецької зброї. Ще раніше під ворожий обстріл зі стрілецької зброї потрапили українські позиції в районі населеного пункту Кам'янка. А опівдні бандити вдарили з 82-мм мінометів та легкого озброєння по одному з опорних пунктів неподалік Троїцького.

На Луганському напрямку з початку доби ворог обстрілював позиції у Кримського. Там він застосовував гранатомети різних модифікацій і великокаліберні кулемети. Також з піхотного озброєння противник вів вогонь у Малинового і Дінця.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 29 травня 2017 року Обстановка у районі проведення АТО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 29 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення АТО на Донбасі за 28 травня 2017 року в результаті бойових дій 7 українських військовослужбовців отримали поранення і травми, загиблих немає.