ua en ru

З початку вересня в Європу через українську ГТС транспортовано 3,5 млрд. куб. м газу, - "Укртрансгаз"

З початку вересня в Європу через українську ГТС транспортовано 3,5 млрд. куб. м газу, - "Укртрансгаз" Фото: "Укртрансгаз"

Всього з початку року для споживачів Європи через українську ГТС надійшло 45,6 млрд. куб. м природного газу

В період з 1 по 17 вересня 2015 р. для європейських споживачів через вітчизняну газотранспортну систему було протранспортовано 3,511 млрд. куб. м блакитного палива, що на 53% більше аніж за аналогічний період минулого року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту, всього з початку року для споживачів Європи через українську ГТС надійшло 45,6 млрд. куб. м природного газу.

"Станом на сьогоднішній ранок, режим транспортування блакитного палива для європейських споживачів складає 209,6 млн. куб. м/добу", - йдеться у повідомленні.

Для порівняння, протягом вересня минулого року максимальний добовий режим транспортування природного газу для споживачів Європи складав 144 млн. куб. м.

Нагадаємо, згідно з інформацією "Укртрансгазу" за період з травня по серпень 2015 року було проведено організаційно-технічні заходи по підготовці газорозподільних станцій до роботи в осінньо-зимовий період на суму 191 млн грн., що становить 87% виконання плану.