ua en ru

З початку року на пожежах загинули майже 2 тис. українців, - ДСНС

З початку року на пожежах загинули майже 2 тис. українців, - ДСНС Фото: пожежа (УНІАН)

Тільки за минулу добу на пожежах загинули 7 осіб

З початку року в Україні на пожежах загинули 1 тис. 84 особи, ще 1 тис. 46 осіб постраждали. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) України.

Повідомляється, що тільки за минулу добу в житловому секторі країни виникло 99 пожеж, в результаті яких загинули 7 осіб, а ще 6 - постраждали.

Так, основними причинами пожеж з трагічним результатом в ДСНС називають власну недбалість громадян і нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в побуті.

"Куріння в ліжку, перевантаження або несправності електромережі і побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники і яскраві запальнички в місцях, легко доступних для дітей майже завжди призводять до спалахів в приміщеннях", - повідомляє прес-служба ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві стався вибух в одноповерховому житловому будинку, в результаті якого важкі травми отримав чоловік.

Відзначається, що вранці в службу порятунку надійшло повідомлення про пожежу в будинку по вулиці Севастопольська, 43/1 Центрального району Миколаєва. За попередньою інформацією, стався вибух з подальшим горінням.