ua en ru

З початку року на пожежах загинуло понад 1 тис. українців, - ДСНС

З початку року на пожежах загинуло понад 1 тис. українців, - ДСНС Фото: гасіння пожежі (УНІАН)

Тільки за минулу добу в Україні сталося 89 пожеж

З початку року в Україні на пожежах загинуло понад 1 тис. українців. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Всього з початку року показник загиблих під час пожеж становить 1 тис. 31 особу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією рятувальників, тільки за минулу добу сталося 89 пожеж, у результаті яких загинули 3 людини, ще 3 - постраждало.

Так, основними причинами пожеж є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Куріння в ліжку, перевантаження або несправності електромережі і побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники в місцях, легко доступних для дітей майже завжди призводять до пожеж у будинках.

Статистика свідчить про те, що саме літні люди, а також багатодітні сім'ї, громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах найчастіше стають жертвами пожеж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Маріуполі Донецької області горів полігон твердих побутових відходів. Повідомляється, що по прибуттю пожежники з'ясували, що спостерігається горіння сухої трави на площі 1,6 га та сміття на звалищі на площі 0,04 га, глибина горіння до 1 метра.