ua en ru

ДСНС з початку року знешкодила більше 6 тисяч боєприпасів

ДСНС з початку року знешкодила більше 6 тисяч боєприпасів Фото: піротехніки ДСНС знешкодили понад 6 тис. боєприпасів

Піротехніки ДСНС тільки за минулу добу виявили 121 вибухонебезпечний предмет

Піротехніки Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій з початку року здійснили 1 169 виїздів, на яких знешкодили 6218 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Тільки за минулу добу піротехніки ДСНС зробили 29 виїздів, на яких виявили 121 вибухонебезпечний предмет.

23 лютого в м. Броди Львівської області під час проведення санітарної вирубки лісу, на відстані 600 м від житлових будинків виявлено предмет, зовнішньо схожий на фугасну авіаційну бомба (ФАБ-250) часів Другої світової війни. Піротехніки вилучили боєприпас та знешкодили у спеціально відведеному для цього місці.

Вдень пізніше, в Одесі фахівці групи піротехнічних робіт знешкодили три артилерійських снаряди калібру 76 мм часів Другої світової війни, які були виявлені на одній з будівельних майданчиків.

"Крім того, тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, у Луганській області, протягом 28 лютого піротехніки обстежили 0,42 га території в Новоайдарському, Попаснянському, Станично - Луганському та Старобільському районах, де виявлено та вилучено 5 боєприпасів: 2 артилерійських снаряди, 1 мінометна міна, 1 ручну гранату та 1 одиницю інших вибухонебезпечних предметів", - додали в Службі.

Нагадаємо, станом на 23 лютого піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 5 тис. 17 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 4 авіаційні бомби.