ua en ru

З початку року ДСНС знешкодила 49 тисяч вибухонебезпечних предметів

З початку року ДСНС знешкодила 49 тисяч вибухонебезпечних предметів Фото: снаряд (dsns.gov.ua)

Піротехніки Держслужби тільки за останні 3 дня вилучили майже 750 боєприпасів

Піротехніки Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучили і знешкодили понад 49 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Повідомляється, що тільки протягом останніх трьох днів ДСНС здійснила 114 виїздів, в ході яких виявила 746 боєприпасів, у тому числі 1 авіаційну бомбу. Всього ж з початку року піротехніки Мнс вилучили і знищили 49 265 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі 265 авіаційних бомб.

зокрема, 11 вересня співробітники ДСНС на Волині знищили 51 вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни, знайдений напередодні громадянами. Так, під час збирання грибів у лісі поблизу села Тростянець Ківерцівського району, місцеві жителі натрапили на підозрілі небезпечні знахідки, про що одразу ж повідомили до Служби порятунку.

Фахівці ідентифікували знахідки як 46 артилерійських снарядів калібру 76 мм, 3 122-міліметрових артилерійських снаряди та 2 45-міліметрових артилерійських снаряди часів Другої Світової війни. Всі боєприпаси були знищені у спеціально відведеному місці в установленому порядку.

Поблизу сіл Стремигород і Шершні Коростенського району Житомирської області гриьбники натрапили на 3 артилерійських снаряди калібру 120 і 105 мм. Всі боєприпаси рятувальники вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом контрольованого підриву.

ДСНС також продовжує роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

В Луганській області 11 вересня піротехніки ДСНС перевірили 2,85 га місцевості р. Сватове, Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах. Було виявлено та вилучено 37 вибухонебезпечних предметів.

У цей же день у Донецькій області піротехніки Мнс обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 11,91 га території, де виявили 64 боєприпасу.

Нагадаємо, в кінці серпня в Дніпропетровській області четверо дітей підірвалися на снаряді.